FRANSK MANIKYR


Den klassiska stilrena franska manikyren passar alla likväl med långa som med korta naglar. Ett plus är också att den inte är allt för svår att göra.

Det du behöver är: ........................................ För glansig yta:
Vitt nagellack ................................................Avsluta med ett genomskinligt svagt
Ljust rosa eller beiget nagellack.......................glittrigt lack. 
(BUBBLE BATH NL S86).................................(PRINCESSES RULE NL R44)

Använd alltid över och underlack för bäst resulat!
Så här gör du:
1. Börja med att lägga ett lager ljusrosa lack på nageln.

2. Efter lacket torkat målar du tippen vit. Börja med att lägga en droppe lack längst ut på tippen och tryck sedan försiktigt inåt tills du fått den längd du är nöjd med. Arbeta på samma sätt utefter hela nageltippen. Detta kommer göra att du får en jämnare linje. Tycker du ändå att det är svårt att få en rak linje kan du använda dig av mallar för fransk manikyr.

3. När lacket torkat lägger du på ytterligare ett lager med ljusrosa.

4. För en glansigare yta avsluta med ett genomskinligt svagt glittrigt lack i matchande färg.


TRENDER 2012

Det finns nog många av er därute som är intresserade av trender inom nagelvärlden, och det är vi med! Vi har kollat upp trenderna inför våren 2012, och förutom att det fortfarande håller i sig med olika sätt att förlänga naglarna på, så blir det väldigt hett med matta lack! Vi har spanat på olika sidor från olika länder, och det blir mycket inspo från Asien och från den kreddiga amerikanska eliten. Vi har listat några trender som vi kommer se mycket av i vår.

♥ Matta lack
Vi kommer att få se mycket av matta lack år 2012 - något som blir väldigt hett är matta lack med t.ex. glansig tip, som bilden nedan. matta lack finns bland annat på ELF, och på vanliga affärer som t.ex. Kicks


bild från fashiongloss.

Blå lack
Olika nyanser av blått blir även väldigt hett, blankt som matt, glittrigt som glansigt. Hitta din egna favoritnyans!


bild från blackandtrendy.

♥ Sidlackningar och olika nyanser/mönster
Något som fortsätter att vara inne är sidlackningar och när man målar naglarna i två olika nyanser och kanske med olika mönster. Här är det bara att experimentera fritt som gäller! Finns även färdiga mönster att klistra på från b.la. Sally Hansen. 





bild från stylesizzle.

Med trender kommer det såklart även det som är otrendigt... och i vår är det traditionell fransk manikyr. Vi på AM Nails tycker att det är fräscht med fransk manikyr på våren/sommaren, men visst blir det tråkigt i längden! Nu vill vi se mer färg och mönster! Ni som ändå vill köra på fransk manikyr, hippa till det med fina pärlor eller mönster så är ni like trendiga igen!

 




PINK BOW

Jättenkelt att göra! Stilrena rosa naglar med en glittrig rosa båge i mitten. Byt gärna ut och experimentera med olika färger för nya looker!


DET DU BEHÖVER:
Ett rosa nagellack (här användes MAKE UP STORE JENNIFER SHIMMER 901)
Ett glittrigt rosa nagellack (här användes O.P.I TEENAGE DREAM NL K07)
Mallar för fransk manikyr.


Använd alltid under och överlack för bäst resultat!



SÅ HÄR GÖR DU:
1. Grunda med ett överlack och måla sedan två lager rosa.

2. När nagellacket torkat lägger du pa mallarna så att det bildas en båge emellan dem. Måla sedan med det glittriga lacket i bågen.

3. När nagellacket torkat tar du bort mallarna och lägger på ett lager överlack. KLART!

VIKTIGT!
se till att nagellacket torkat ordenterligt mellan de olika stegen, annars kommer det att låstna när du ska ta bort mallarna!

BASIC NAGELVÅRD

Ojämnt långa naglar, spruckna nagelband eller sprucken hud är varken skönt eller snyggt på någon. Här har du grunderna i hur du tar hand om dina naglar för att hålla dem snygga och friska!

1. Börja med att fila naglarna till den form du vill ha.
2. Tvätta naglarna och rengör med nagel och nagelbandsrengöring. Håll därefter gärna naglarna i en skål med vatten ett tag för att mjuka upp nagelbanden.
3. Dra försiktigt tillbaka nagelbanden med hjälp av en orangestick.
4. Lägg en droppe nagel/nagelbandsolja vid nagelbanden och massera in i nagelbanden och över naglarna.
5. Smörj in händerna med handkräm för mjukare hud och skönare känsla.
6. För att få nageltippen att se vitare ut måla under nageln med en nagelpenna.


Nu har du fräscha och snygga naturliga naglar!
TIPS:
Detta är en procedur som du bör upprepa helst någon gång i veckan. Handkräm bör egentligen användas efter varje gång du tvättat händerna och änvänd gärna nagelbandsolja dagligen. Detta för att undvika torra och spruckna händer och nagelband. Speciellt under vintern!

O.P.I

Vill du ha ett kvalitélack som håller länge, torkar fort och räcker länge så rekommenderar jag varmt märket O.P.I. De har mängder av olika lack, i ljusa, mörka, glittriga och matta färger. Finns även som krackelerande lack. Är du ute efter ett lack som du kommer använda mycket så investera i ett O.P.I.
c.150kr inom Sverige.

COLD STORM



































En riktigt snygg look i kalla färger och med glitterflagor som är enkel att göra. Passar till festligheter eller om du känner för att piffa till vardagen lite. Glitterflagorna ger även en speciell glansig lock som kan påminna om silver/metall eller folie och som glänser i ljus. Kan även ge ifrån sig reflektioner i ljus som bildar solkatter. Lite känslan av att ha en discokula på naglarna! inte samma matta, skrovliga look som från vanligt glitter.¨
Inspirerad av vinterns kalla dagar och snöiga och stormiga väder. Pröva!

DET DU BEHÖVER:
Ett bas/underlack (OPI:s NATURAL NAIL BASECOAT)
Ett turkost lack (L.A. COLORS Color Craze Collection)
Ett överlack (OPI:s TOP COAT)
Glitter Flakes (Panduro)

SÅ HÄR GÖR DU:
1. Börja med att grunda med ett underlack.

2. Måla hela nageln med ett blått eller valfritt lack.

3. Måla ett lager överlack och lägg på glitterflagorna med hjälp av en orangestick eller tandpetare eller strö dem helt enkelt där du vill ha dem. Detta ska göras innan överlacket har torkat så gör därför gärna en nagel i taget för att hinna. Tryck till flagorna efter du satt dit dem så att de inte sticker ut från nageln så mycket. Extra snyggt blir det om du lägger flagorna i en sne vinkel nerifrån nageln.

4. Avsluta med ett lager överlack och fyll på med lager tills du får en slät yta som du känner dig nöjd med. Detta gör även att manikyren håller längre och att glitterflagorna inte låstnar.

GULDNAGLAR

Fransk Manikyr i guld på förlängda naglar.

DET DU BEHÖVER:
Gele Kit från depend, ett guldfärgat hobbyglitter och ett överlack.

FÖRLÄNG NAGLARNA:

1.Börja med att förlänga naglarna med hjälp av Gele Kittet från Depend. Exakt bruksanvisning medföljer i paketet.

 

GULDMANIKYREN:

1. Måla med ett överlack på toppen av nageln eller där du vill att glittret ska sitta.

2. Strö på rikligt med glitter över nageln innan lacket har torkat.

3. När lacket har torkat borstar du bort resterande glitter och det blir endast glitter kvar där du innan målat med överlacket.

4. Använd gelen från kittet och bygg på med lager på den glittriga nageln tills ytan har blivit slät. Detta gör att du får en jämn yta och att glittret sitter kvar.

 

TIPS:

När du gör guldmanikyren gör endast en nagel i taget. Annars hinner lacket torka innan du haft på glittret och det kommer inte att fastna!

Från dammigt till glammigt!

DEPEND NAGELSERUM


Stärkande nagelserum från Depend, finns att köpa på b.la. Kicks för 69 kronor!

Här har ni ett jättebra nagelserum som vårdar och stärker naglarna med bland andra D-panthenol och C-vitamin. Serumet kan användas dagligen och är jättebra för er med torra och flisiga naglar! Det som händer när man använder serumet är att nageln fuktbalanseras och nagelplattorna binds samman så att nageln växer sig stark. 

Jag har själv testat detta i cirka tre veckor och oljan är verkligen bra! Mina naglar har hållt bättre (mina "skivar" sig och går lätt av) och dessutom är serumet väldigt drygt så det tar inte slut för fort. Jag tycker garanterat ni ska testa detta om ni tycker att era naglar är svaga och går av lätt! Ett billigt och enkelt hjälpmedel. 
/Magdalena

VI PÅ AM NAILS

Vi som har bloggen heter Alice och Maggie, därav namnet: AM Nails! Vi är två 18-åriga tjejer som går sista året på Klaragymnasium i Västerås och vi har den här bloggen som vårt projektarbete. Meningen med bloggen är att vi vill visa upp olika aspekter inom naglar och nagelkonst. Varför undrar ni kanske, och det är för att vi vill kunna erbjuda billigare och enklare lösningar för alla slags människor! Det är väldigt dyrt att gå till en salong och få sina naglar fixade, så vi kommer att visa bland annat hur du förlänger naglar själv hemma - betydligt billigare och enklare! Vi kommer även att visa upp olika trender och nya produkter som kommer ut på marknaden. Vi vill kunna tipsa er och hjälpa er som inte har råd eller tid att gå till en salong helt enkelt.

Är det något ni undrar över eller om ni har några frågor så kontakta oss gärna på: [email protected]

Här på amnails hittar du många tips och idéer om hur du enkelt kan fixa dina egna fantastiska naglar. Vill du veta mer om oss så gå in på fliken "OM OSS" eller kontakta oss gärna på [email protected].