YSL FALL 2010 MANICURE COUTURE: HOT 2012!


något som är riktigt hett i vår är flerfärgad manikyr, som är en trend vi här på AM Nails snappat upp utanför Sverige! de som kom på trenden? YSL såklart!

många har tröttnat på klassisk fransk manikyr, och visst är den tråkig - speciellt nu i vår när vi vill ha färg och mönster! vågar du inte riktigt ta ut svängarna med mönster, men inte heller vill vara tråkig med en fransk manikyr, gör en manikyr med färg! varför inte ha lila naglar med guldtipp, eller varför inte en neonrosa nagel med turkos tipp? valet är ditt!

YSL's kollektion från 2010 "Rock & Baroque" visar vägen. de har även lanserat färger i år, i såkallade Manucure Couture Duo-pack för 280 svenska kronor. finns att köpa på b.la. Kicks & Åhléns.

WATER MARBLING "SPACE"



Watermarbeling är en ny teknik du kan använda för att skapa kreativa mönster på dina naglar i olika färger och former som ovan. Enkelt sagt så görs detta genom att droppa nagellack i vatten som man sedan med hjälp av ett spetsigt föremål ritar ett mönster i. Efter detta detta doppar du nageln i vattnet och mönstret fastnar på nageln. Du kan bland annat göra kreationer som ser ut som vågor, ränder och blommor! eller varför inte en regnbåge?'



DET DU BEHÖVER:
En skål rumstempererat vatten (rent vatten. ex kranvatten)
Tejp eller läppsyl/vaselin
Tandpetare
Tops
(ha även gärna lite papper till hands)



LACK: 
Svart lack (DEPEND)
Vitt lack (O.P.I ALPINE SNOW NL L00)
Oliv/metallfärgat lack (L.A. Girl GNL155 Metallic Olive)
Eventuellt mörkgrönt lack (LASplash 12070 Tropical Storm)
Eventuellt glittrigt lack att avsluta med (O.P.I SERVIN UP SPARKLE NL S98)

Använd alltid över och underlack för bäst resultat!






SÅ HÄR GÖR DU:

1. Börja med att grunda naglarna med ett lager vitt lack. Detta kommer få färgerna att bli tydligare.

2. Ta din skål med vatten och droppa försiktigt i en droppe vitt nagellack. Nagellacket kommer nu att sprida sig över vattenytan. Droppa sedan en droppe olivfärgat lack i mitten. Denna kommer nu också att sprida ut sig. Efter detta droppar du en droppe vitt igen och sedan en droppe svart osv. Detta ska gå ganska fort så att lacket inte hinner torka. Du du slutar droppa då det bildats endast en liten ring i mitten av skålen, ett så kallat "bulls eye". Om du använder dig av det mörkgrönt lack droppar du i endast en droppe det sista du gör innan du är klar. Detta för att få en annan färg på ditt "bulls eye" en kontrast som bryter av.
Ordningen du droppar är alltså:
VITT-OLIV-VITT-SVART-VITT-OLIV-VITT osv..
Avsluta med MÖRKGRÖNT (eventuellt)



3. Måla ett mönster i lacket med hjälp av en tandpetare. För att göra detta drar du antingen linjer från mitten och ut i kanterna eller från kanterna in i mitten.



4. Antingen har du redan förberett din nagel genom att tejpa på fingret runt om den. Annars smörjer du nu in fingret runt om nageln med läppsyl eller vaselin. Sedan doppar du nageln i det mönster du vill ska fastna på nageln.




5. Innan du tar upp nageln är det viktigt att du med hjälp av att dra en tops i vattnet ser till att få bort allt resterande nagellack. Drar du upp nageln utan att tagit bort lacket runt om kring kommer det att fastna på din nagel och förstöra din design.



6. Nu kan du dra upp nageln!



7. Dra bort tejpen eller torka bort nagellacket från fingret. Avsluta eventuellt med ett lager glittrigt lack. KLART!





TIPS:

*För att se till att vattnet är rumstempererat så ställ gärna fram en skål med vatten och låt den stå några timmar innan du påbörjar.
*Du kan använda vilka lack som helst när du använder dig av den här tekniken men se gärna till att de inte är tjocka eller gamla eftersom de då torkar fortare och blir svårare att jobba med.
*Både tejp och läpsyl/vaselin fungerar att använda men jag rekommenderar tejp då det blir mindre kladdigt. 





RED TIP


Ny variant på Fransk Manikyr i rött skimmrande glitter. Avslutas med en svart dekorativ kringla längs kanten av båda pekfingernaglarna för ett extra "pop out".



DET DU BEHÖVER:

TILL MANIKYREN: .............................................TILL KRINGLAN:
Beiget nagellack (DEPEND French lack beige).......Svart lack(DEPEND)
Glittrigt rött lack (O.P.I EXCUSE MOI!)....................Liten kort pensel (eventuellt knappnål)
Överlack (O.P.I TOP COAT)
...........................Använd alltid över och underlack för bäst resulat!




SÅ HÄR GÖR DU:
1. Börja med att måla naglarna med ett lager beiget lack.

2. När lacket torkat målar du tipparna med det rödglittriga lacket.
Detta gör du enklast genom att doppa penseln ganska rikligt i lacket och dra av det från ena sidan av penseln så att endast ena sidan av penseln är täckt med lack. Sätt penselns tipp som är täckt med lack längst ut på kanten av din nagel och tryck sedan försiktigt inåt tills du nått franslinjen av nageln eller önskad längd. Gör sedan lika dant längst hela tippen. Detta kommer göra att du får en jämn kant på tippen. Gå också gärna in lite extra i kanterna av nageln för att skapa en båge som ser naturlig ut. Eventuellt kan du använda dig av mallar för fransk manikyr.

3. Avsluta med ett lager överlack.
Detta steg är viktigt när du använder dig av glittrigt lack då de annars får en skrovlig yta som lätt fastnar i saker eller slås av.



För att piffa upp manikyren lite extra kan du avsluta med att måla en svart kringla i kanten av nageln på vardera pekfinger.

SÅ HÄR GÖR DU:
1. Doppa penseln i svart lack och sätt sedan penselns spets upptill på nageln där du vill att kringlan ska börja. Där pilen i bilden nedan pekar.

2.Dra sedan penseln i form av en kringla likt den på bilden. Efter första böjen när du kommit till ungefär mitten av nageln gör du en ny böj inåt, mot nagelns kant och på så sätt skapar du din kringla.'


Har du ingen pensel vilket jag inte hade kan du använda dig av en knappnål för att gör kringlan. Detta är dock inget att rekomendera då det blir mycket pillrigare då du måste använda dig av spetsen på nålen för att göra en väldigt fin och mjuk linje. Då nålen inte suger upp någon färg måste du hela tiden doppa den i färgen och vara nog med att just spetsen används vilket gör att du kommer få ett mycket hackigare resultat. Men ändå snyggt!





Här på amnails hittar du många tips och idéer om hur du enkelt kan fixa dina egna fantastiska naglar. Vill du veta mer om oss så gå in på fliken "OM OSS" eller kontakta oss gärna på [email protected].