WATER MARBLING "SPACE"



Watermarbeling är en ny teknik du kan använda för att skapa kreativa mönster på dina naglar i olika färger och former som ovan. Enkelt sagt så görs detta genom att droppa nagellack i vatten som man sedan med hjälp av ett spetsigt föremål ritar ett mönster i. Efter detta detta doppar du nageln i vattnet och mönstret fastnar på nageln. Du kan bland annat göra kreationer som ser ut som vågor, ränder och blommor! eller varför inte en regnbåge?'



DET DU BEHÖVER:
En skål rumstempererat vatten (rent vatten. ex kranvatten)
Tejp eller läppsyl/vaselin
Tandpetare
Tops
(ha även gärna lite papper till hands)



LACK: 
Svart lack (DEPEND)
Vitt lack (O.P.I ALPINE SNOW NL L00)
Oliv/metallfärgat lack (L.A. Girl GNL155 Metallic Olive)
Eventuellt mörkgrönt lack (LASplash 12070 Tropical Storm)
Eventuellt glittrigt lack att avsluta med (O.P.I SERVIN UP SPARKLE NL S98)

Använd alltid över och underlack för bäst resultat!






SÅ HÄR GÖR DU:

1. Börja med att grunda naglarna med ett lager vitt lack. Detta kommer få färgerna att bli tydligare.

2. Ta din skål med vatten och droppa försiktigt i en droppe vitt nagellack. Nagellacket kommer nu att sprida sig över vattenytan. Droppa sedan en droppe olivfärgat lack i mitten. Denna kommer nu också att sprida ut sig. Efter detta droppar du en droppe vitt igen och sedan en droppe svart osv. Detta ska gå ganska fort så att lacket inte hinner torka. Du du slutar droppa då det bildats endast en liten ring i mitten av skålen, ett så kallat "bulls eye". Om du använder dig av det mörkgrönt lack droppar du i endast en droppe det sista du gör innan du är klar. Detta för att få en annan färg på ditt "bulls eye" en kontrast som bryter av.
Ordningen du droppar är alltså:
VITT-OLIV-VITT-SVART-VITT-OLIV-VITT osv..
Avsluta med MÖRKGRÖNT (eventuellt)



3. Måla ett mönster i lacket med hjälp av en tandpetare. För att göra detta drar du antingen linjer från mitten och ut i kanterna eller från kanterna in i mitten.



4. Antingen har du redan förberett din nagel genom att tejpa på fingret runt om den. Annars smörjer du nu in fingret runt om nageln med läppsyl eller vaselin. Sedan doppar du nageln i det mönster du vill ska fastna på nageln.




5. Innan du tar upp nageln är det viktigt att du med hjälp av att dra en tops i vattnet ser till att få bort allt resterande nagellack. Drar du upp nageln utan att tagit bort lacket runt om kring kommer det att fastna på din nagel och förstöra din design.



6. Nu kan du dra upp nageln!



7. Dra bort tejpen eller torka bort nagellacket från fingret. Avsluta eventuellt med ett lager glittrigt lack. KLART!





TIPS:

*För att se till att vattnet är rumstempererat så ställ gärna fram en skål med vatten och låt den stå några timmar innan du påbörjar.
*Du kan använda vilka lack som helst när du använder dig av den här tekniken men se gärna till att de inte är tjocka eller gamla eftersom de då torkar fortare och blir svårare att jobba med.
*Både tejp och läpsyl/vaselin fungerar att använda men jag rekommenderar tejp då det blir mindre kladdigt. 





Kommentarer
Postat av: svara

det blir inte så i vattenet

2012-03-08 @ 17:52:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Här på amnails hittar du många tips och idéer om hur du enkelt kan fixa dina egna fantastiska naglar. Vill du veta mer om oss så gå in på fliken "OM OSS" eller kontakta oss gärna på [email protected].
RSS 2.0